Co je to pravý chlap?

27. 05. 2013 19:36:36
To je otázka, kterou se zabývám už od svého dospívání. Je to otázka, kterou překvapivě spousta lidí nemá zodpovězenou. Je to také smysl mého života, objevit, žít a inspirovat tím, co jsem na své cestě objevil.

V dnešní společnosti vidíme kolem sebe spoustu mužů, kteří neví, kdo doopravdy jsou, ženy neví, co vlastně chtějí a muži neví, co se od nich vlastně očekává... Spousta mužů má strach být přirozeně sama sebou, protože jsou vychováváni ženami a společností, která mužskou sílu a temnou stránku mužů považuje za slabosti a snaží se tu obrovskou sílu nějak změkčit a otupit. Další muži se snaží za každou cenu zachovat svou představu o mužnosti, takže si nasadili masku obrovského borce, který je nebezpečný, úspěšný a všichni by se ho měli bát, zatímco on se nikdy ničeho nebojí. Že je také povrchní a pozlátka, jako drahé nebo alespoň „vytuningované“ auto, drahé hodinky, spousta žen a kamarádů z něj chlapa ještě nedělají, si vlastně ani neuvědomuje. A dokonce i ženy mu na to skočí!

Myslím, že je čas, aby si muži uvědomili, že hodný a milý ňouma ani velký a namachrovaný macho není to, co znamená opravdový chlap.

Myslím, že je čas si uvědomit a přiznat, že KAŽDÝ muž má uvnitř sebe toho malého chlapečka, který se bojí, že bude neúspěšný a nemilovaný... Proto tolik milujeme pozornost a pochvaly, proto tolik vyrosteme, když cítíme podporu od žen. Proto se v nás probouzí spoustu sil jenom z touhy zalíbit se ženě. Proto se cítíme nejlíp, když je naše žena šťastná! Ženy podpořte nás a nebudete litovat!

Vznikla nám generace rovnoprávnosti, rovných sil a bez většího mužsko-ženského napětí. Ženy se naučily být víc mužné a muži se naučili zase ženské vlastnosti. Jsme takhle šťastnější? Jsou naše vztahy vášnivější a spokojenější? Obohacuje nás druhé pohlaví tak, jak jsme si vždycky přáli? Jsou naše vztahy hlubší, trvalejší a poskytují nám zázemí k tomu, abychom byli sami sebou a stávali se zároveň takovým člověkem, jakým si přejeme být?

Jestli ano, víte, že není větší požehnání, větší prostor k růstu a poznávání světa a zažíváte tak úžasné okamžiky, že na ně nikdy v životě nemůžete zapomenout! Je to tak intimní, že vás to dojímá, tak hluboké, že se toho bojíte a tak transformační, že musíte být vědomí a otevření, abyste to ustáli.

Toho se člověk bojí. Co když si budeme tak blízko, že mě ten druhý pozná cele? Co když se dozví, že nejsem tak dobrý, jak si myslí? Co když to bude tak úžasné, že se na tom stanu závislým a pak udělám chybu a on mě opustí? Co když si budeme tak blízko, tak odevzdaní a on toho zneužije? Co když já nebo on nejsme pro sebe ti praví?

Víte co? Na každou otázku existuje odpověď, ale co na tom záleží? No a co, že máte strachy a pochybnosti? Důležité je, co je teď! A víte, co ještě? Jasně, že to skončí, tohle si pravý chlap uvědomuje. Když ne teď, za rok, za pět, nebo za deset, tak jednou společně se smrtí. Pravý chlap si uvědomuje svojí smrtelnost, je s ní smířený a překonal strach ze smrti. Já vím, bolí to, ale je to tak. Když ten strach ale překonáte, stanete se úžasně silnou osobností, chlapem s velkou moudrostí, energií i silou.

Chlap ví, že žijeme v materiálním světě, a i když on sám moc peněz nepotřebuje, dává zázemí. Zázemí, kde je bezpečí, hojnost, svoboda. Je tam uvolnění, prostor pro lásku i pro mentální a duchovní růst.

Pravý chlap je ten, který dokáže ovládat svoje smysly a díky tomu může jednat velice racionálně, a když se v ovládání sám sebe stane mistrem, je pak jednoduché vytvořit bohatství, je pak jednoduché nepodlehnout jiné ženě a když je k sobě upřímný, ostatní mu pak mohou plně důvěřovat.

Ví, že materiální věci pominou, stejně tak, jako naše tělo a taky ví, že jeho žena další náušnice nepotřebuje, nemusí mít dvanáct párů bot a že jezdit v drahém autě je jen o malinko pohodlnější, než v normálním. Ale přesto chce rozmazlovat svojí ženu, chce ji udělat radost a taky to vědomě dělá, dokáže ji dát takové zázemí, že dokáže vidět dál, než na tu kabelku!

Miluje, když je jeho žena šťastná a když je sama sebou. Vzrušuje ho, když se na ni jenom dívá a ona je úplně uvolněná. To je tak božský pohled, mohl by se na ni jenom dívat třeba hodiny! Škoda, že většina žen je tolik svázaná společností a snaží se tolik vyrovnat mužům...

Pravý chlap také žije podle své nejvyšší pravdy, ať je jakákoliv!

Chlapovi záleží na bohu, jeho smyslu života, a až potom na své ženě, ale stává se tím natolik silný, že žena mu může plně důvěřovat a plně se mu odevzdat, natolik silný, že roste každým dnem, žije na hraně a obohacuje své okolí a nejvíc svojí ženu.

Nezáleží na tom, jak vypadá, chlapství je v srdci! Pravý chlap je především bojovník lásky!

Jo a taky má smysl pro humor a nebere se moc vážně!

Tohle je má pravda a tímhle se stávám, podle toho chci žít, protože si uvědomuji, že když stojím za nějakou pravdou, musím stát i za tím, jak žiju!


Tento článek vyšel na mém blogu, který má za úkol inspirovat. Inspirovat muže a ženy k tomu, aby si uvědomili, co si mohou vzájemně dát, jaké mají dary a kdo doopravdy jsou.
http://pravychlap.wordpress.com/

Autor: Jakub Kořínek | pondělí 27.5.2013 19:36 | karma článku: 13.87 | přečteno: 1113x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 27.88 | Přečteno: 319 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 24.63 | Přečteno: 1236 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.62 | Přečteno: 235 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.70 | Přečteno: 179 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.84 | Přečteno: 245 | Diskuse
Počet článků 9 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1296
Jmenuji se Jakub Kořínek, jsem z Kutné Hory, je mi 23 let a od narození mám cystickou fibrózu. Možná ji znáte pod názvem „nemoc slaných dětí”. Je geneticky podmíněná a nevyléčitelná. Můj smysl života je inspirovat. Inspirovat muže a ženy k tomu, aby si uvědomili, co si mohou vzájemně dát, jaké mají dary a kdo doopravdy jsou.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...