Diskuse

Otázka nezaměstnanosti trochu jinak...

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane kořínku. Větší blábol jsem v životě neslyšel.

2 1
možnosti

Něco  tak naivního jsem už dlouho nečet...

6 4
možnosti

P72e39t48r 41Š66v52e40c

17. 4. 2013 22:43

Teorie za 1, praxe za 5:-P:-P:-P

8 1
možnosti
Foto

Není slušné dělat si legraci z nezaměstnaných, Kořínku Rv

5 6
možnosti

Otázkou je, kdo hledá prácí a kdo jen zaměstnání.

A k pí. Mojkové. Při takové fluktuaci s Vámi musí být radost dělat. Když máte tolik odborných znalostí, schopností, praxi a zkušenosti z dalších oborů, tak se pusťte do podnikání. Nic vám přeci nebrání. Jibak to jsou keci.

2 7
možnosti

Prominte, ale za dobu 25 let to nevypada spatne. Na zapade je prumerny cas zmeny zamestnani 3-5 let. 

Naopak ja to vidim pozitivne, pani Mojkova si vzdy najde praci i pres pokrocilejsi vek. Zrejme ma co nabidnout.

1 0
možnosti

Mám odpracováno 25 let. Za tu dobu jsem prošla namátkou 2 technické kanceláře, 2 banky, tiskárnu a pár firem, které vznikaly a zanikaly. Slušný zaměstnavatel, který si vážil zaměstnanců, kteří něco uměli, a nezačal je doslova zneužívat, byl mezi nimi 1 (slovy: jeden). Zahraniční banka, která bohužel později zfúzovala s jinou a bylo taky po ideálních podmínkách. U mého muže by ta bilance dopadla ještě hůř - vystřídal víc firem a slušná byla taky jen jedna. Oba máme hodně co nabídnout, pokud jde o odborné znalosti a schopnosti, praxi, zkušenosti z dalších oborů atd. Co nemáme, jsou ostré lokty, ochota jít přes mrtvoly a lézt šéfovi ... víte kam. A to je zásadní problém.

7 2
možnosti

To, co píšete, jsem mnohokrát slyšel od lidí, kteří pracovali pro zahraniční společnosti v dobách, kdy v nich byl zahraniční management. Pak se pravomoce daly českému managementu a bylo doslova po všem. Mizerný plat, neskutečná buzerace až šikana. Ono je důležité říci, co to znamená ideální zaměstnanec. Mám pocit, že v zahraničí je to člověk, který je profesně zdatný a loajální ke společnosti, která ho zaměstnává. Tady je ideálem klanící se poskok, nejlépe pracující za trošku polévky. Mám kamaráda, který pracoval na černo v USA. Říkal mi, že se mu nestalo, aby za odvedenou práci nedostal zaplaceno. V Čechách pracuje legálně a nezaplatí mu každý druhý, to o něčem svědčí.

3 0
možnosti
Foto

R21o20m66a53n 71K88o17z84e68l

17. 4. 2013 21:21

Ano, dosazování do práce přes známosti je také ošemetné - znám kluka, který byl takto dosazen do pozice skladníka, od začátku byl poněkud háček ve vzdálenosti jeho bydliště 45 km a nutnosti dojíždět autem a není se co divit, že to ten kluk po půlroce vzdal.

Dovolím si pochybovat o tom, že pokud je člověk fakt dobrý, tak o práci nepříjde. O změnách v pracovních místech obvykle rozhoduje majitel firmy, který je už z principu poněkud mimo to, co se děje např. na výrobně. Samozřejmě dochází ke konzultaci s člověkem, např. vedoucím výroby, který zná pracovníky líp a ten oponuje, že rušit ono místo či propouštět toho je nevhodné a bude to problém, ale s tím oponováním to zas tolik nepřehání, protože se nechce rozhádat, případně je rád, že se to nedotklo přímo ho.

5 2
možnosti

Jo, tak přesně Vámi popisovaná situace se stala teď u nás v jedné fabrice. Dopadlo to tak, že byl odejit rozumný vedoucí výroby a místo něj přišel člověk, který je zjevně známý pana šéfa. Průser je, že má problém s alkoholem a je nedotknutelný.

5 1
možnosti

Jestli jste nezaměstnaný, tak zpravidla, pokud Vás neživí rodina, jste spíš na nule. Od toho je zkušební doba, aby se oboustranně vyjasnilo, zda vyhovujete nebo ne. Ale dělat v podstatě  zadara? Znám jednodušší profese, kde se dnes i u normální organizace zaučujete několik dní s odcházejícím úplně zadarmo, protože "peníze jsou jenom jedny". Za mých mladých let se třeba zaučujícím se šičkám tzv. doplácelo do průměru, aby měly prostor pro zapracování a zvládnutí norem. Nevěřte, že podbízením se a vzdáním se všeho sociálního se tento národ výrazně zvedne.

3 1
možnosti
Foto

J32a73n 76M89o52r93a63v46e30c

17. 4. 2013 20:49

Držím Vám palce, ať se to z překonáváním nemoci povede, ale co se týká práce, jste trochu mimo. Podívejte se jenom do inserátů na JobDNES.cz a dostanete se do reality v našem státu. Tak nesmyslné požadavky a nestydaté nabídky. Jo a prosím, kde jste potkal slušného podnikatele??? Žiji na světě dost dlouho a ještě jsem žádného neviděl.

8 2
možnosti

J98a55n 38P56i38k77a90r78t

17. 4. 2013 21:17

.. to vás lituju, žijete tedy ve státě kde veškeré peníze generují lumpové, všechny zaměstanace zaměstnávají lumpové, že to vydržíte.

4 7
možnosti